milivolt electronics world news Aydn_Acarlarda_12_kz_renci_\'Biz_de_Varz\'_dedi-didimhaber.net
01-01-2014

Aydn Acarlarda 12 kz renci \'Biz de Varz\' dedi

Aydn_Acarlarda_12_kz_renci_\'Biz_de_Varz\'_dedi

AYDIN - 01.01.2014 


Aydn'n ncirliova ilçesine bal Acarlar beldesinde genç kzlar, çeitli faaliyetlerle sosyal yaama kazandrld. Acarlar Çok Programl Lisesi (ÇPL) öretmenlerinin giriimi, resmî kurum ve sivil toplum kurulularnn desteiyle yedi ay önce balatlan "Biz de Varz" projesi kapsamndaki 35 etkinlie, 12 kz örenci katld. Projeye örenci velilerinde de destek geldi.



Aydn'a 10 kilometre mesafede bulunan, 12 bine yakn nüfusa sahip Acarlar'da kz çocuklarnn toplum hayatna katmay amaçlayan proje baaryla tamamland. Sosyokültürel açdan yeterince gelimemesi sebebiyle beldede erken yata evliliklerin çok olduunu tespit eden Acarlar ÇPL öretmenleri, ergenlik çandaki örencileri sosyal hayata kazandrmak amacyla bir proje gelitirdi. Okulun bütün örencilerine anket uygulanarak, problemin erken yata evlilik, sosyal hayat eksiklii ve aileyle çalma artlarndan kaynakland tespit edildi. Projenin amacna ulamas için 27 kurulula ibirlii yaplarak, 35 çeit faaliyet düzenlendi. lk etapta kz örencilerin özgüveninin arttrlmas için özbakm çalmas yapld. Yiyecek içecek, sofra adab ve servis kurslarnda eitim verilen örenciler, bunlarn uygulamasn özel iletmelerde yaparak pekitirdi. Aydn Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü ve Halk Eitim Merkezi’nin desteiyle cam füzyon, ebru ve resim kurslarna da katlarak, el becerileriyle neler yapabileceklerinin farkna vardlar. -Kur l Müdürlüü yetkilileri ise örencileri, meslek seçimi konusunda bilgilendirdi. Milli birlik ve beraberlik duygusunu arttrmak için de örencilerle birlikte proje grubu tarafndan, Aydn ehit ve Gazileri Dayanma Dernei ziyaret edildi.



Projenin duyurulmasyla birlikte Acarlar beldesi ziyaretçi aknna urad. Aydn Ticaret Odas yönetimi, tantm TIR’yla giderek örencilere destek verdi. Geçen sezon liginde ampiyon olan Aydnspor 1923, bütün kadrosuyla örencilerle bulutu. Aydn Ticaret Borsas, Giriimci Kadnlar Dernei, Milli Eitim l Müdürlüü ile Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü yetkilileri de destek için beldeyi ziyaret etti. Adnan Menderes Üniversitesi’ni gezerek bölümlerini tanyan örenciler, Aydn Polis Meslek Yüksekokulu’nda polislik, Jandarma Helikopter Filo Komutanl’nda pilotluk meslei hakknda bilgi ald. Ayrca hayatlarnda ilk defa konaklamal bir geziyle Ankara’ya gittiler. Aileleri tarafndan uurlanan örenciler, eski ve yeni Meclis binalarn gezdi. Aydn milletvekillerini ziyaret ederek projeyi ve beldenin skntlarn anlatan Acarlarl örenciler, Atatürk'ün huzurunda baarmak için ant içti. Daha sonra Anadolu Üniversitesi’ni, Cam Müzesi’ni, Kültür Bakenti Ajans’n ziyaret eden örenciler, Eskiehir’i de tand. Çanakkale gezisinde geçmiten bugüne Türk tarihini tanyan örenciler, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde dekanlarla söylei yaparak kendilerine yeni hedefler belirledi.

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..